Изказването на украинския президент Владимир Зеленски на завършилия със скандал брифинг

...
Изказването на украинския президент Владимир Зеленски на завършилия със скандал брифинг
Коментари Харесай

Украинският военен министър за отмяната на речта на Зеленски в Конгреса: Ситуацията се промени

Изказването на украинския президент Владимир Зеленски на приключилия със скандал брифинг в Конгреса на Съединени американски щати беше анулирано, тъй като „ обстановката се промени “. Така министърът на защитата на Украйна Рустем Умеров се опита да изясни това решение по канала Fox News, оповестява ТАСС.

„ Това е война, обстановката се трансформира. Но аз мисля, че той (Зеленски) е признателен и ще се възползва от тази опция идващия път, когато се показа “, сподели Умеров.

В същото време Умеров не можа да отговори директно на въпроса дали е убеден, че Съединените щати ще провиснал нов пакет от помощ за Украйна на фона на различията сред републиканците и демократите в Конгреса. Той отговори, че е „ 100% сигурен “, че Съединени американски щати и Украйна дружно пазят ползите на двете страни и Киев се нуждае от такава поддръжка.

Речта на Зеленски на закрит брифинг за членове на Конгреса беше анулирана тъкмо преди да стартира. Самото събитие, отдадено на отпущането на спомагателни средства за въпроси на националната сигурност, приключи със скандал - ораторите викаха от местата си, в това число на брифинга на представителите на Белия дом, а някои републиканци просто напуснаха срещата, тъй като демократите отхвърлиха да обсъдят настояването им за спомагателни средства за подсилване на южната граница на Съединени американски щати, показва ТАСС.

Украинският дипломат в Съединени американски щати Оксана Маркарова на собствен ред се опита да изясни отхвърли на Зеленски да приказва с това, че на брифинга са били разисквани „ освен украински, само че и вътрешни проблеми “. „ Ние (затова) не участвахме “, сподели тя в ефира на телевизионния канал " Рада ". Маркарова добави, че съгласно нея не се е случило нищо пагубно.

На фона на скандала на брифинга в Конгреса, американските медии пишат, че законопроектът, предусещащ разпределяне на помощ за Украйна, в този момент е малко евентуално да бъде признат преди Нова година, прибавя ТАСС.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР